3 Mart 2014 Pazartesi

KUR-AN’DAKİ UZAYLILAR

Mehmet Ali BULUT BÖLÜM 5 

Böyle bir konuya eğilmeyi , bir sohbet ortamında bir dostum bana ilham etti. Bu bir denemedir. Belki yanılgısı isabetinden daha çoktur. Ama yaş ve kuru her şeyin içinde bulunduğu bizce malum olan Kurandan böyle bir konuyu talep etmek bize pek de abes gelmedi.

Kuran-ı Kerimde UFOlara daha doğrusu uzaylılara temas var mıydı? Bu kavramları çağrıştırır ayetler mevcut muydu?
Bu ilahi metinde, günümüzün en ilginç sorunlarından biri olan UFO ile ilgili mesajlara yeverilmiş  miydi?

Kaba taslak bir bakışla, Kuran etranda yapılan çalışmalarla buna evet demek mümkün değildi.. Kuranda bizden başka varlıkların mevcudiyeti söz konusu idi ama bizim uzaylılar diye tanımladığımız, metabolizmaları bizimkine benzer yaratıkların varlığından açıkça söz eden ayetler göze çarp mıyordu..

O sohbetten sonra eve geldiğimde ilk işim, Kuran-ı Kerimi açıp incelemek oldu. Ne aradığımı biliyordum ve her ayete o gözle bakmaya çalıştım.

Şok olmuştum..
Çünkü Mülk Suresinde, insanlar açık açık tehdit ediliyor ve Uzaylılar’ diye tercüme edilebilecek bir türün saldırısına karşı aciz kalacakları ifade ediliyordu..

Göktekilerin -uzaylıların-, size ansın saldırıp sizi yere çürüvermesinden  güvende
misiniz. O an bir de bakarsınız, yer temelinden sarsıvırmiş..

Göktekilerin -uzaylıların- üzerinize dumansız ateşlerle -lazer silahlarla- saldırmalarına karşı kendinizi nasıl gücvencede hissedersiniz? Işte o on tehdit nasıl olurmuş, korku neymiş anlarsınız.. (Mülk Suresi, ayet 16-17)



Bu ayetlerin geniş yorumlarını görmek için tefsirlere bakm ve ilk hayal rıklığını yaşadım.
Çünkü tefsirlerde kullanılan kavramlar çağdaş kavramlar değildi.  Kuran tefsirleri dil ve uslup açısından günümüz insanına pek bir şey vermiyordu..

Bunun elbette ki çeşitli nedenleri sıralanabilirdi. Ama bizce temel sorun, tefsir yapanların çağdaş bilimden ve teknolojik kavramlardan habersiz olmalarıydı. Daha doğrusu geleneksel anlatıma mota mot bağlılığın getirdi tekrarlardı açıklananlar..

Bu konuya daha ileride kavramlar’ bahsinde yeniden dönmek üzere nokta koyalım. Ve yeniden bahsimize nelim:

Ve hayretle gördüm ki, Kuran, UFOloji çerçevesinde ele alınıp, incelenebilecek sayısız kavram
ve ihbarlarla doluydu.  Bu konuya ilerde genişçe temas edeceğiz. Ancak burada kısaca değinmekte yarar umduğumuz bir gerçek var ki o du şudur.


-Konunun gerçek uzmanları bu özel maksatla Kuran’a el uzatacak olsalar, eminim ciltler dolusu bilgi elde edecekler..

GALAKTİK İNSAN WEB TEAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder